onsdag den 28. december 2011

Stop & Juice

Stop & Juice er navnet på min nye juice- og smoothiebar, som åbner i januar. Det rigtig sjove foregår lige nu, hvor jeg tester diverse juicer og smoothies, så der snart kan sammensættes et fast "menukort".

Dagens juice blev en superlækker ananas- og blegsellerijuice. Overraskende lækker - især når man som jeg ikke synes blegselleri er den store vinder i grønsagsverdenen.

Det kræver selvfølgelig en god juicepresser, men opskriften er enkel: Ananas, blegselleri og en fed skive citron. Min juicepresser tager alt, så hverken ananas eller citron blev skrællet inden presningen.




Ananas indeholder bromelain - et fordøjelsesenzym, der minder om mavesyre. Man mener også, at det kan medvirke til at opløse blodpropper. En ulempe er dog, at det ikke er så godt for tandemaljen og skal derfor helst drikke i en fortyndet udgave.

Selleri er perfekt til ananas, da det også er godt for fordøjelsen og samtidig sænker blodtrykket. Juicen her giver energi, virker udrensende på leveren og genopbygger væskebalancen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar